16:00

Ohtana/Aapua FF

Referat: Infjärdens SK - Ohtana/Aapua FF

På LF Arena i Piteå slutar matchen Infjärden- OAFF 0-6 (0-2)
Matchen inleds med att Infjärden äger mer boll än vi och i den femte minuten är man på väg igenom men Felle kommer fint ut och kniper bollen. OAFF:s första chans kommer i den tolfte minuten när det blir kalabalik framför ISK-målet men skottet täcks. I den 14:e minuten slår John ett halvhögt skruvat inlägg mot bortre stolpen där Adam är helt ren och enkelt nickar in 0-1. Sedan är det chansfattigare i ca en kvart där OAFF ändå börjat äga alltmer boll. I den 31:a matchminuten får OA en hörna som nickas bort av ISK men bollen hamnar hos Hector som från 25-30 meter drar på ett skott som smiter in vid målisens vänstra stolpe till 0-2. Sista kvarten har båda lagen var sin chans där skotten går rakt på målvakterna.
Vi går till paus med en 2-0 ledning som är rättvist men kanske ett mål för bra.

Andra halvlek inleds vasst av Infjärden där man i den 48:e minuten är nära att spräcka nollan men Felle sträcker ut sig i full längd och styr bort bollen. ISK har ett litet spelövertag innan OA i den 61:a minuten får en vänsterhörna där Johns hörna passerar flera spelare och vid bortre står Adam rätt och stöter in 0-3. Två minuter senare slår Hector en snabb frispark till en löpande Johannes Pekkari som fri med målvakten snyggt sätter 0-4. OA gör nu flera byten och Infjärden försöker skapa tryck men vårt försvar är ramstarkt denna eftermiddag. I den 80:e minuten sliter sig Joel Hiltunen loss inne i straffområdet och fälls. Hector Garcia sätter straffen snyggt i ena hörnet till 0-5. ISK har sedan ett hyfsat skott som smiter utanför stolpen innan OA kommer med en frispark in i Infjärdens straffområde där ISK nickar bollen rakt upp och denna dag hamnar sådana bollar hos Adam som snabbt sätter dit bredsidan till slutresultatet 0-6. ISK avslutar matchen när man på ett långskott prickar ribban.

Sett över 90 minuter är matchen mycket jämnare än siffrorna 0-6 visar, men denna gång är OAFF ruskigt bra i bägge straffområdena. Felle har det lugnt i målet men var alert och höll nollan. Uteförsvaret var urstarkt där samtliga förtjänar överbetyg, extraplussen idag går till Nisse Kenttä och Danne Mäki. På mittfältet var det kamp och vi vann mer än vi förlorade och därmed överbetyg till mittfältarna, extraplusset går till Hector Garcia. Framåt var det också årets bästa insats där Adams hattrick gör att han får extraplusset. I Infjärden var Fredrik Marklund bäst i backlinjen, Anton Lundström på mittfältet och offensivt var Fredrik Setterberg den främste. Utmärkt domarinsats av Pontus Olofsson.
Hörnor: 1-4, Gula kort: 0-1
Laget: Felle - Liam, Anders P, Daniel M, Nils - John (ut 71), Hector (ut 84), Svanlöv (ut 84), Joel (ut 81) - Johannes P (ut 71), Adam
Ers: Joel Ohlsson (in 71), Johan Pantzare (in 71), Elias Y (in 81), Younes (in 84), Elias P ( in 84)